Ζωούπολη

(Zootopia )


| Παραγωγή: , Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής


Δεδομένου του ότι η Disney, (χωρίς τη βοήθεια της Pixar) μπορεί να διεκδικήσει βραβεία (βλ. Oscar για Frozen και Big Hero 6), μάλλον οι ελπίδες της εταιρείας για την καινούρια προσπάθεια είναι μεγάλες.

Σε σκηνοθεσία των Byron Howard (Bolt και Tangled) και Rich Moore (Wreck-It Ralph), το Zootopia tλαμβάνει χώρα σε μία αστική μητρόπολη, η οποία κατοικείται από ζώα που μιλάνε. Ο Jason Bateman δανείζει τη φωνή του σε μία αλεπού, ονόματι Nick Wilde, ο οποίος κατηγορείται για ένα έγκλημα που δεν έχει κάνει. Θα πρέπει να συνεργαστεί με ένα θηλυκό κουνέλι αστυνομικό, την Judy Hopps (Ginnifer Goodwin), η οποία είναι νέα στο αστυνομικό τμήμα.

Το cast συμπληρώνουν οι Idris Elba, Alan Tudyk, J.K. Simmons, Jenny Slate, Bonnie Hunt, και Octavia Spencer.

Gallery:


  • Zootopia-poster-700x1037
  • Zootopia-4-1940x1119

H Κριτική Του CineGo


Γράφει:

Στη Ζωούπολη ο καθένας μπορεί να είναι αυτό που θέλει. Ακόμα και ένα λαγουδάκι μπορεί να είναι αστυνομικός. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει η Τζούντι Χοπς που φεύγει από τη φάρμα των γονιών της για να πάει στην μητρόπολη όπου όλα τα ζώα (αρπακτικά και θηράματα) ζουν αρμονικά. Η Τζούντι διαπιστώνει, όμως, ότι η ζωή δεν είναι τόσο εύκολη όσο είχε φανταστεί μικρή. Εκείνη είναι, όμως, αποφασισμένη και όταν θα βρεθεί να αναλάβει την υπόθεση εξαφάνισης μίας ενυδρίδας θα θελήσει να τα καταφέρει. Θα χρειαστεί, όμως, τη βοήθεια μιας πονηρής αλεπούς, του Νικ Γουάιλντ για να βρει τον κύριο Ότερτον, αλλά και άλλα εξαφανισμένα θηλαστικά.

Η νέα ταινία της Disney (μετά τους αγαπημένους μου Υπερέξι) είναι άλλη μία απόδειξη του πώς μπορεί το στούντιο να επανεφεύρει τον εαυτό του για μικρούς και μεγάλους. Πάρτε για παράδειγμα την ατάκα του διευθυντή της αστυνομίας: «Η ζωή δεν είναι μιούζικαλ», μια ατάκα που σαφώς αναφέρεται στο παρελθόν του στούντιο στα animation. Στη Ζωούπολη τα ζώα δεν ξεσπούν σε τραγούδι κάθε λίγο και λιγάκι και ακόμα και το τραγούδι της Σακίρα ακούγεται στους τίτλους τέλους για να κλείσει αυτή την περιπέτεια.

Και τι περιπέτεια! Η Ζωούπολη είναι παιδική ταινία, αλλά καθόλου δεν θα δυσαρεστήσει τους μεγάλους, καθώς έχει τις απαραίτητες δόσεις χιούμορ και μυστηρίου, ενώ στην καρδιά της έχει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Το βασικό είναι ότι η έμπειρη ομάδα πίσω από την ταινία (Μπάιρον Χάουαρντ -Μαλλιά Κουβάρια-, Ριτς Μουρ -Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα- και Τζάρεντ Μπους -Οι Υπερέξι-) έχτισαν μία ενδιαφέρουσα ιστορία με υπέροχους χαρακτήρες στην καρδιά της. Γιατί ο Νικ και η Τζούντι δεν είναι πάντα τέλειοι, αλλά είναι υπέροχοι μέσα στις προκαταλήψεις και τους φόβους τους, τους οποίους καλούνται φυσικά να ξεπεράσουν.

Η δύναμη της φιλίας βρίσκεται φυσικά στο επίκεντρο, αλλά η ταινία στοχεύει με τρόπο μοναδικό τις προκαταλήψεις, αλλά και τον ρατσισμό, ενώ παράλληλα διαθέτει αναφορές στη σύγχρονη κοινωνία και την ποπ κουλτούρα (τη θέση του iPhone έχει πάρει ένα κινητό με σήμα ένα μισοφαγωμένο καρότο, μία σκηνή θυμίζει τον Νονό).

Ναι, είναι λίγο μεγάλη σε διάρκεια (στα 108 λεπτά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ταινία της Disney μετά τη Fantasia του 1940) και προσπαθεί να χωρέσει διάφορα κάτω από τη μασχάλη της -όπως το να τα καταφέρνεις σε μία μεγάλη πόλη. Τα δένει όμως με τρόπο υπέροχο και αποτελεί μία διασκεδαστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Βαθμολογία Χρηστών: 4.0 / 5


από 1 βαθμολογήσεις
Σύνδεση ή Δημιουργία Λογαριασμού για να βαθμολογήσεις την ταινία

Παίζεται σε: 0 αίθουσες
0 αίθουσες στην Αθήνα
0 αίθουσες στην Θεσσαλονίκη
0 αίθουσες στην Επαρχία


Η ταινία δεν παίζεται πλέον στις αίθουσες