Η θεωρία των πάντων

(The Theory Of Everything)


, | Διάρκεια: 123 λεπτά | Παραγωγή: , Ηνωμένο Βασίλειο


Οι βιογραφικές ταινίες σημαντικών προσώπων πάντα κινούσαν το ενδιαφέρον κινηματογραφόφιλων και μη. Οι βιογραφίες προσώπων της επιστήμης όμως είναι κάτι το πιο σπάνιο, ενώ σίγουρα για είναι ενδιαφέρουσα μια ταινία για έναν επιστήμονα, θα πρέπει να επικεντρώνει και σε άλλα στοιχεία της ζωής του, όπως με την σχιζοφρένεια στον Υπέροχο Άνθρωπο, ή το σεξ στο Kinsley ή την ομοφιλοφιλία και την καταπίεση (όπως θέλουμε να πιστεύουμε) στο Imitation Game. Με τον Stephen Hawking βέβαια κάτι τέτοιο δεν θα είναι δύσκολο καθώς ο μεγάλος φυσικός είναι μία προσωπικότητα που είτε λόγω του προβλήματος υγείας του και της απεριόριστης θέλησής του, είτε με τις καινοτόμες και αιχμηρές απόψεις του για την Φυσική αλλά και την κοινωνία.

Η ταινία που θα αποτελέσει βιογραφία του, φέρει το τίτλο ενός βιβλίου από διαλέξεις του, το The Theory of Everything. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον James Marsh, βραβευμένος με Oscar για το ντοκιμαντέρ Man on Wire, το 2009. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβρη στις ΗΠΑ και ήδη θεωρείται ένα από τα Οσκαρικά φαβορί. Πέρα από την επιστημονική δουλειά του Hawking μεγάλο μέρος της ταινίας φαίνεται να ασχολείται με την σχέση του με την γυναίκα του Jane, και φυσικά στην ασθένειά του, ενώ από το trailer κιόλας βλέπουμε μερικές ωραίες εικόνες με τους γιατρούς να λένε στον Hawking ότι δεν θα ξαναμιλήσει για να ακούσουμε λίγο μετά την χαρακτηριστική μηχανική φωνή του.

Πρωταγωνιστές της ταινίας οι Eddie Redmayne (Hawking) και  Felicity Jones (Jane) ενώ παίζουν και οι Emily Watson, Charlie Cox και David Thewlis

Gallery:


Βαθμολογία Χρηστών: 4.0 / 5


από 1 βαθμολογήσεις
Σύνδεση ή Δημιουργία Λογαριασμού για να βαθμολογήσεις την ταινία

Παίζεται σε: 0 αίθουσες
0 αίθουσες στην Αθήνα
0 αίθουσες στην Θεσσαλονίκη
0 αίθουσες στην Επαρχία


Η ταινία δεν παίζεται πλέον στις αίθουσες