O Τελευταίος Κυνηγός Μαγισσών

(The Last Witch Hunter)


, | Διάρκεια: 106 λεπτά | Παραγωγή: , Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής


Ο σύγχρονος κόσμος έχει πολλά μυστικά, αλλά το πιο εντυπωσιακό όλων είναι το ότι μάγισσες ζουν ανάμεσά μας, μοχθηρά υπερφυσικά πλάσματα που θέλουν να εξαπολύσουν τον Μαύρο Θάνατο στον κόσμο. Στρατιές κυνηγών μαγισσών πολεμούν τον αφύσικο αυτό εχθρό εδώ και αιώνες σε όλες τις γωνιές του κόσμου, ανάμεσα στους οποίους ο Κόλντερ, ένας γενναίος πολεμιστής που κατάφερε να εξοντώσει την παντοδύναμη Βασίλισσα των Μαγισσών και να αφανίσει τους ακολούθους της. Τη στιγμή πριν το θάνατό της, η Βασίλισσα καταριέται τον Κόλντερ με αθανασία, χωρίζοντάς τον για πάντα από την πολυαγαπημένη γυναίκα και την κόρη του στη μετά θάνατον ζωή. Σήμερα, ο Κόλντερ είναι ο μόνος του είδους του που απομένει και έχει περάσει αιώνες κυνηγώντας μεμονωμένες μάγισσες. Όμως, αυτό που δεν ξέρει είναι ότι η Βασίλισσα έχει αναστηθεί και ζητά εκδίκηση, κάτι που θα οδηγήσει σε μια επική μάχη, η οποία θα καθορίσει την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

Gallery:


  • ImageGen-4
  • hr_the_last_witch_hunter_2
  • The-Last-Witch-Hunter-58840_13015
  • download (6)
  • The-Last-Witch-Hunter

H Κριτική Του CineGo


Γράφει:

Εκτός από μπρατσωμένος action hero κι ίνδαλμα για τους απανταχού gym rats o Vin Diesel είναι και λάτρης των RPG (Role Playing Games).  Είναι αρκετά σαφές, λοιπόν, ότι από εκεί άντλησε την έμπνευση του για το concept του συγκεκριμένου project, στο οποίο διατελεί και χρέη παραγωγού εκτός από πρωταγωνιστή. Για κάποιον που έχει ασχοληθεί έστω και ελάχιστα με τον τομέα, είναι πανεύκολο να καταλάβει πως τo φανταστικό σύμπαν μέσα στο οποίο διαδραματίζεται το “The Last Witch Hunter”, καθώς και τα πλάσματα που το κατοικούν, διατηρούν προφανείς αναλογίες με τον αντίστοιχο φανταστικό κόσμο του δημοφιλούς RPG “Dungeon and Dragons” .

Ο ίδιος ο Diesel υποδύεται τον Kaulder, έναν υπεραιωνόβιο κυνηγό μαγισσών, που η κατάρα μιας κακίας μάγισσας του μεσαίωνα, του στέρησε τη θνητότητα του. Οκτακόσια χρόνια μετά ο Kaulder δεν έχει αλλάξει ούτε μυαλά ούτε καριέρα κι αντί να βρει κάτι πιο προσοδοφόρο, εξακολουθεί να κυνηγάει μάγισσες στο σημερινό Μανχάταν. Όταν ο 36ος κατά σειρά ιερέας που τον βοηθάει σε αυτή την καταδίωξη, πέσει θύμα μαύρης μαγείας το βράδυ της συνταξιοδότησης του, ο Kaulder θα αποφασίσει να πάρει εκδίκηση άμεσα, επιστρατεύοντας έναν νέο βοηθό αλλά και μια καλή μάγισσα που  θα συμμαχήσει μαζί του.

Την τελευταία την υποδύεται η Rose Leslie, η Ygritte του “Game of Thrones”, που μαζί με τον Michael Cane αποτελεί κι ότι πιο ενδιαφέρον έχει να επιδείξει αυτό το βαρετό blockbuster, που χωρίς τους A-listers στο cast του, μάλλον θα ‘χε καταλήξει εξαρχής στα ράφια των βίντεο κλαμπ. Η σκηνογραφία και τα εφέ κάνουν ότι μπορούν για να αποδείξουν ότι κάποιος οραματίστηκε με λεπτομέρεια τον κόσμο της ταινίας, ωστόσο το σενάριο προδίδει την έλλειψη ενός σοβαρού δραματουργού που εκτός από το να εφεύρει ένα σύμπαν είναι ικανός και να στήσει μια στοιχειώδη πλοκή μέσα σε αυτό.

Περισσότερο σκοτεινό από την μέση περιπέτεια φαντασίας μεν, αλλά εντελώς επιφανειακό κι άνευ δραματικής βαρύτητας δε, το “The Last Witch Hunter” θα κάνει ακόμα και τους οπαδούς της δράσης να πλήξουν, όπως και τους fan που ‘χει κερδίσει ο Vin Diesel από το franchise του “Fast & Furious”. Για όλους τους υπόλοιπους δεν το συζητώ καν…

Βαθμολογία Χρηστών: 0.0 / 5


από 0 βαθμολογήσεις
Σύνδεση ή Δημιουργία Λογαριασμού για να βαθμολογήσεις την ταινία

Παίζεται σε: 0 αίθουσες
0 αίθουσες στην Αθήνα
0 αίθουσες στην Θεσσαλονίκη
0 αίθουσες στην Επαρχία


Η ταινία δεν παίζεται πλέον στις αίθουσες