Spectre


, | Διάρκεια: 148 λεπτά | Παραγωγή: , Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο


Ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα από το παρελθόν του Bond και την παλιά M, τον βάζει στο δρόμο της αποκάλυψης ενός μοχθηρού οργανισμού. Την ίδια στιγμή που ο νέος Μ πολεμά πολιτικές δυνάμεις για να κρατήσει την υπηρεσία στη ζωή, ο Bond εισέρχεται στη διαφθορά για να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από τον SPECTRE.

Το όνομα SPECTRE υπήρχε στα βιβλία του Ian Fleming και αποτελεί αρχικά της ονομασίας, “Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion,” (Εκτελεστικό Όργανο για την Αντικατασκοπεία, Τρομοκρατία, Εκδίκηση και Εκβιασμούς). Πρόκειται για μία έναν φανταστικό διεθνή συνδικάτο του εγκλήματος και ένας τρομοκρατικό οργανισμό, ηγεσίας του Ernst Stavro Blofeld, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη νουβέλα “Thunderball” και έπειτα στην ταινία “Dr. No” το 1962.

Η 24η ταινία Bond είναι μάλλον και η αποχαιρετιστήρια για τον Daniel Craig και μία καταιγιστική ταινία που μας μεταφέρει σε διάφορα μέρη του κόσμου με τον 007 να εμπλέκεται σε δράση, κυνηγητό και σκηνές γεμάτες ένταση σε όλα αυτά τα μέρη.

Gallery:


  • 12002207_881398965277731_5718701734964320267_n (1)
  • Spectre5
  • &MaxW=640&imageVersion=default&AR-141209464
  • tour-james-bond-spectre-movie-set-designed-by-dennis-gassner-07
  • bond-girl
  • maxresdefault (3)

H Κριτική Του CineGo


Γράφει:

Η αλήθεια είναι πως για κάθε Bond movie οι προσδοκίες είναι υψηλές. Ακόμα υψηλότερες επίσης, όταν αυτή ακολουθεί μια τόσο δυνατή ταινία, όπως το Skyfall. Το Spectre, ωστόσο, ήταν κατώτερο των προσδοκιών μου. Άλλα ας αρχίσουμε με τα θετικά…

Αν και ποτέ δεν δηλώθηκε επίσημα κάτι τέτοιο, θεωρώ πως με το που ανέλαβε ο Daniel Craig τον ρόλο του 007 είχαμε ουσιαστικά ένα reboot της σειράς, το οποίο ήταν και αναγκαίο. Οι ταινίες από το Casino Royale και μετά απέκτησαν μεγαλύτερο βάθος και ασχολήθηκαν περισσότερο με τον χαρακτήρα του James Bond, χωρίς όμως να κάνουν εκπτώσεις σε κλασσικά χαρακτηριστικά των περιπετειών του, όπως τα κατασκοπευτικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο, οι ανατροπές, οι σκηνές δράσης, οι ατάκες και η ιδιαίτερη σχέση του χαρακτήρα με το αντίθετο φύλο. Στο Spectre ήταν πιο έντονη και έκδηλη η σχέση αυτής της ταινίας με τις προηγούμενες και η σύνδεση με το παρελθόν του Bond.

Δείτε τι λένε για την ταινία οι Monica Belluci και Lea Seydoux

Ποιος θα είναι ο επόμενος James Bond μετά το Spectre

Οι συντελεστές του Spectre μιλούν για τις σκηνές δράσης του νέου Bond (video)

Από εκεί και πέρα όμως κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Οι προσδοκίες, όπως έγραψα και παραπάνω, που είχε δημιουργήσει το προμοτάρισμα της ταινίας δεν επαληθεύτηκαν, ούτε από τις σκηνές δράσης, που μάλλον δεν ήταν και οι πιο εντυπωσιακές, που έχουμε δει, ούτε από την απόδοση των πρωταγωνιστών, ιδιαίτερα εκείνων από τους οποίους περιμέναμε περισσότερα πράγματα, όπως ο Waltz και η Seydoux. Όσο για την πολυσυζητημένη συμμετοχή της Monica Belluci, περισσότερο σε… cameo έφερνε, γεγονός απογοητευτικό για μια γυναίκα τους διαμετρήματος της. Επιπλέον, όσον αφορά το τέλος της ταινίας που φυσικά δεν θα σας το αποκαλύψουμε, έχει ενδιαφέρον να το συγκρίνει κανείς με τις δηλώσεις του Daniel Craig το τελευταίο διάστημα σχετικά με την προσωπικότητα του χαρακτήρα και την σχέση του με τις γυναίκες. Μερικά πράγματα, μόνο τυχαία δεν είναι…

Κλείνοντας, το Spectre, παρά τις αδυναμίες του, είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες ταινίες της σειράς. Βλέπεται ευχάριστα, διασκεδάζει το κοινό και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εισαγωγή στην συζήτηση, που έχει ξεκινήσει ήδη άλλωστε, για την διάδοχη κατάσταση στο franchise.

Βαθμολογία Χρηστών: 3.0 / 5


από 4 βαθμολογήσεις
Σύνδεση ή Δημιουργία Λογαριασμού για να βαθμολογήσεις την ταινία

Παίζεται σε: 0 αίθουσες
0 αίθουσες στην Αθήνα
0 αίθουσες στην Θεσσαλονίκη
0 αίθουσες στην Επαρχία


Η ταινία δεν παίζεται πλέον στις αίθουσες