Mad Max: O δρόμος της οργής

(Mad Max: Fury Road)


, , | Διάρκεια: 125 λεπτά | Παραγωγή: , Αυστραλία


Η φετινή επανεκκίνηση του Max Mad μας μεταφέρει σε μια υποθετική κοινωνία όπου το περιβάλλον έχει καταστραφεί και αποτελείται πλέον από ατελείωτες εκτάσεις αφημένες στην άμμο.

Σε ένα δυστοπικό μέλλον την κυριαρχία της περιοχής έχει ο αρχηγός μιας βάρβαρης και μερικώς αθάνατης φυλής, όπου έχει υπό την ιδιοκτησία του το νερό. Οι υπόλοιποι άνθρωποι που έφυγαν από άλλες περιοχές με τη βία, βρίσκονται στο επίκεντρο της ιστορίας, όπου η επιβίωση τους εξαρτάται από τις διαθέσεις του ηγεμόνα τους και τα αυτονόητα δίδονται μέσα από υπανάπτυκτες συνθήκες. Όλα θα αλλάξουν όταν η οδηγός του πολεμικού οχήματος Furiousa (Charlize Theron) και ο αιμοφόρος – φυλακισμένος Max (Tom Hardy) θα βρεθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες και θα προσπαθήσουν να δραπετεύσουν από το αδιέξοδο της πραγματικότητας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Gallery:


  • 10847706_612489692189889_5238430175185260928_o
  • cewqowyvaaam6xc-jpg-large
  • maxresdefault (5)

H Κριτική Του CineGo


Γράφει:

Τριάντα χρόνια μετά την τελευταία προσθήκη στην τριλογία του “Mad Max”, ο Aυστραλός δημιουργός της George Miller, επιστρέφει πιο ακμαίος από ποτέ για να κάνει δώρο στους πιστούς fan της, και όχι μόνο, ένα reboot που θα μείνει κλασσικό στο είδος του. Το νέο  “Mad Max” με τον υπότιτλο “Fury Road”, δεν αποτελεί remake του πρωτότυπου αλλά ουσιαστικά ένα νέο κεφάλαιο στις περιπέτειες του ομώνυμου ήρωα. Έτσι ο σκηνοθέτης δεν χάνει χρόνο να μας συστήσει ξανά τη μυθολογία της σειράς και μας βυθίζει κατευθείαν μέσα σε αυτή. Η επιλογή του τον δικαιώνει, τόσο γιατί αυτοί που ήδη γνωρίζουν δεν βαριούνται με άχρηστες επαναλήψεις, κι όσο και γιατί οι «καινούριοι»  μπαίνουν εξαρχής σε εγρήγορση, ώστε να απορροφήσουν και να κατανοήσουν το ιδιαίτερο αλλά και τόσο γοητευτικό φιλμικό σύμπαν που ‘χει στήσει.

Σε ένα δυστοπικό μέλλον λοιπόν, όπου η ανθρωπότητα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη έρημο και ένας δικτάτορας καταδυναστεύει το λαό, κρατώντας ως ιδιοκτησία του τ’αποθεματικά του νερού, δύο επαναστάτες ο Max και η Furiosa θα συμμαχήσουν και θα προσπαθήσουν να αποδράσουν από το τυραννικό του καθεστώς.

Όλη η ταινία λοιπόν εξελίσσεται σαν μια ξέφρενη και άκρως θεαματική καταδίωξη που θα ενθουσιάσει κάθε λάτρη των action movies. O Miller αποδεικνύει μετά από πενήντα χρόνια σκηνοθετικής προϋπηρεσίας, πως όχι μόνο δεν έχει κουραστεί αλλά έχει ακονίσει πλήρως την βιρτουοζιτέ του. Εξίσου εντυπωσιακό είναι πως η δεξιοτεχνία του δεν περιορίζεται μόνο στην ενορχήστρωση θεαματικών σκηνών δράσης, αλλά και στον χειρισμό της αφήγησης και των χαρακτήρων. Οι σχετικές επιλογές που κάνει, είναι ιδιαίτερα διακριτικές και καλοζυγισμένες για ταινία του είδους , αν και αρχίζεις να τις εκτιμάς μετά την πρώτη ώρα που η καταιγιστική δράση υποχωρεί για μικρά, σωστά μελετημένα, διαστήματα, χάριν της ανάπτυξης χαρακτήρων.

Ο Tom Hardy στο ρόλο του Mad Max είναι παραπάνω από άξιος αντικαταστάτης του Mel Gibson, ωστόσο η ταινία, παραδόξως, ανήκει δικαιωματικά στην Charlize Theron. Τόσο λόγω της δυναμικής ερμηνείας της, όσο και γιατί ο ρόλος της Furioza που υποδύεται, φέρει το μεγαλύτερο δραματικό ενδιαφέρον.

Αναμφισβήτητα το “Mad Max” είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά reboot που ‘χουμε δει στο σινεμά, εφόσον όχι απλά δικαιώνει, αλλά αναβαθμίζει το πρωτότυπο.

 

Βαθμολογία Χρηστών: 4.0 / 5


από 1 βαθμολογήσεις
Σύνδεση ή Δημιουργία Λογαριασμού για να βαθμολογήσεις την ταινία

Παίζεται σε: 0 αίθουσες
0 αίθουσες στην Αθήνα
0 αίθουσες στην Θεσσαλονίκη
0 αίθουσες στην Επαρχία


Η ταινία δεν παίζεται πλέον στις αίθουσες