Μπεν-Χουρ

(Ben-Hur)


, | Παραγωγή: , Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής


Το Ben-Hur το 1959 έσπασε τα ταμεία και σάρωσε στα Όσκαρ κατακτώντας 11 από τις 12 υποψηφιότητές του, ρεκόρ που δεν αντισταθμίστηκε παρά 40 χρόνια μετά με τον Τιτανικό. Η ταινία έγινε έτσι μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του παγκόσμιου σινεμά. Μετά από τόσα χρόνια έμελλε η μανία του Hollywood για remakes και sequels και τα άπειρα άθλια σενάρια που κυκλοφορούν, να δώσουν ένα αχρείαστο remake του Ben-Hur.

H ιστορία μας πάει πίσω στα Ρωμαϊκά χρόνια και μετά τη γέννηση του Χριστού, η Ρώμη θορυβημένη από τις φήμες για τον Μεσσία, στέλνει στρατεύματα με νέο διοικητή τον Messala. Εκείνος, πανευτυχής που επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από χρόνια απουσία, αγνοεί το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στην Ιερουσαλήμ, για την πόλη και για τον αγαπημένο του παιδικό φίλο Judah Ben-Hur, τον οποίο αδημονεί να συναντήσει.

Οι δύο νέοι  υποδέχονται με χαρά ο ένας τον άλλο και συζητούν για το κοινό παρελθόν τους. Ο Messala ευελπιστεί πως και το μέλλον τους θα είναι κοινό και ζητά τη βοήθεια του φίλου του, ο οποίος είναι σημαντικό πρόσωπο στον τόπο του και ασκεί κάποια επιρροή για να μπορέσει να εμπεριστατώσει τη ρωμαϊκή ισχύ. Ο Judah όμως ούτε μπορεί να αρνηθεί την πίστη του ούτε να προδώσει το λαό του. Η φιλοδοξία τυφλώνει τον Messala που αδράττει την ευκαιρία και με βάση ένα ατυχές γεγονός κατηγορεί άδικα τον Judah για επίθεση κατά του κυβερνήτη. Η οικογένειά του φυλακίζεται κι εκείνος στέλνεται πια ως δούλος μακριά από την πατρίδα του. Η πίστη του και η ανάγκη για εκδίκηση είναι εκείνες που θα τον κρατήσουν  ζωντανό.

 

Gallery:


  • Ben-Hur_2016_poster
  • jack-huston-morgan-freeman-ben-hur
  • jack-huston-ben-hur-1

Βαθμολογία Χρηστών: 0.0 / 5


από 0 βαθμολογήσεις
Σύνδεση ή Δημιουργία Λογαριασμού για να βαθμολογήσεις την ταινία

Παίζεται σε: 0 αίθουσες
0 αίθουσες στην Αθήνα
0 αίθουσες στην Θεσσαλονίκη
0 αίθουσες στην Επαρχία


Η ταινία δεν παίζεται πλέον στις αίθουσες